Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак с лимонова кора в хлебопекарна

Козунак с лимонова кора в хлебопекарна

Козунак с лимонова кора в хлебопекарна
Снимка: Полина Станчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Който е казал, че козунаци се правят трудно, очевидно не е ползвал хлебопекарна"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. със стайна температура+1 за намазване
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • брашно - 600 г
  • суха мая - 7 г
  • олио - 80 мл
  • ванилия
  • лимонова кора
  • плънка - по вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използвах основната програма с продължителност 3:07 за 1.5 кг.

Сложих първо яйцата, захарта и затопленото мляко, след 5 минути добавих брашното и маята, след като се усвои на части мазнината и накрая ароматите.

Като приключи с месенето извадих тестото, добавих плънка, оформих и върнах в машината до финала на програмата. 20 минути преди да приключи намазах яйце и поръсих захар.

Следете месенето, възможно е да трябва да се добави брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: