Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Бърз пататник без кори

Бърз пататник без кори

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Бърз пататник без кори6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Когато времето от значение, но държите на вкуса - пригответе бърз пататник без кори"

Необходими Продукти

  • картофи - 600 - 700 г настъргани
  • лук - 1/2 глава
  • масло - 50 г
  • джоджен
  • сирене - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настърганите картофи оставяме да се изцедят добре и после допълнително подсушаваме с хавлиена кърпа.

Лука също настъргваме. Добавяме го към вече отцедените и подсушени картофи. Прибавяме и натрошеното сирене. Овкусяваме със сол и джоджен.

В нагорещен тиган слагаме малко олио и част от маслото. Изсипваме половината смес и притискаме плътно.

Слагаме капак и печем докато хване златист загар отдолу, а горната част започва да омеква.

Обръщаме с помощта на плоска чиния и отново с приплъзване връщаме пататника в тигана. Добавяме още масло и запичаме докато и долната страна се зачерви.

Бързият пататник без кори е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И това е пататник? В кой край на България се прави така?
22.11.2024 19:29