Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Печен заек с разкошна плънка

Печен заек с разкошна плънка

ИнаИна
Помощник Готвач
47185106107
Печен заек с разкошна плънка1 / 2
25/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • орзо - 400 г
  • грах - 150 г сладък от консерва
  • заек - 1 бр. с вътрешностите (дробчета, сърце)
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • целина
  • чубрица
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 50 г смлени
  • чубрица
  • олио
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото. Изсипва се консервата грах. Нарязва се на ситно магданозът и се добавя към граха.

Докато се задушават се нарязват сърцето и дробчетата на малки кубчета. Изсипва се орзото в тенджерата и се добавят нарязаните вътрешности.

Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер, целина и чубрица. След това се прибавят 400 мл вода и се слага капакът.

Оставя се да ври около 10 минути, като периодично се разбърква. След това се добавят стафидите и орехите и се оставя да ври около 15-20 минути.

В тава се слагат 300 мл вода. Пълни се заекът с готовата плънка и се зашива. Слага се в тавата и се разпределя остатъкът от плънката около него. Завива се с фолио за печене.

Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: