Начин на приготвяне
В тенджера се загрява олиото. Изсипва се консервата грах. Нарязва се на ситно магданозът и се добавя към граха.
Докато се задушават се нарязват сърцето и дробчетата на малки кубчета. Изсипва се орзото в тенджерата и се добавят нарязаните вътрешности.
Подправя се със сол, черен пипер, червен пипер, целина и чубрица. След това се прибавят 400 мл вода и се слага капакът.
Оставя се да ври около 10 минути, като периодично се разбърква. След това се добавят стафидите и орехите и се оставя да ври около 15-20 минути.
В тава се слагат 300 мл вода. Пълни се заекът с готовата плънка и се зашива. Слага се в тавата и се разпределя остатъкът от плънката около него. Завива се с фолио за печене.
Загрява се фурната на 180 градуса и се пече около 50 минути.