Начин на приготвяне
Измийте и обелете моркова, нареже по дължина на две, после всяка половина още на две. Нарежете на кръгчета. Наситнете лука, почистете и нарежете чушките.
Напържете в дълбок тиган с мазнина и оставете настрана. Намазнете тава за печене и сложете 2 кори, намазнете и после сложете пак 2 кори и мазнина и така, докато свършат.
След последната кора завийте навътре, където корите излизат отвън. Продължете оформянето на богатия солен пай с добавяне на маслините към другите зеленчуците. Сипете яйцата и киселото мляко.
Посолете с черен пипер и сол. Разбъркайте, добавете натрошеното сирене. Сипете плънката в корите. Измийте и наредете домата на филийки и подредете върху ефектния пай.
Печете пая с плънка на 200 градуса до готовност.
Поръсете соления пай с разкошна плънка с пресен магданоз.