Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Пай»Солен пай с разкошна плънка

Солен пай с разкошна плънка

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Солен пай с разкошна плънка
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
04/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Апетитен солен пай с още по-апетитна плънка, който определено бихте пробвали"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 бр. /1 червена + 2 зелени/
  • лук - 1 глава
  • кори за баница - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сирене - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 1 бр.
  • магданоз - 5 стръка
  • олио
  • маслини - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете моркова, нареже по дължина на две, после всяка половина още на две. Нарежете на кръгчета. Наситнете лука, почистете и нарежете чушките.

Напържете в дълбок тиган с мазнина и оставете настрана. Намазнете тава за печене и сложете 2 кори, намазнете и после сложете пак 2 кори и мазнина и така, докато свършат.

След последната кора завийте навътре, където корите излизат отвън. Продължете оформянето на богатия солен пай с добавяне на маслините към другите зеленчуците. Сипете яйцата и киселото мляко.

Посолете с черен пипер и сол. Разбъркайте, добавете натрошеното сирене. Сипете плънката в корите. Измийте и наредете домата на филийки и подредете върху ефектния пай.

Печете пая с плънка на 200 градуса до готовност.

Поръсете соления пай с разкошна плънка с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: