Тесто за понички

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
04/12/2012
"И вие може да се превърнете в спец в приготвянето на понички с нашата изпитана рецепта за тесто за понички "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10 бр.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 863
  • Преглеждания за месеца280
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода и 1 с.л. захар. оставете да шупне и я добавете към пресятото брашно. Добавете яйцата, ванилията и останалата захар.

Забъркайте тестото, докато стане гладко и прибавяйки маслото. Щом спре да лепне по пръстите, значи е готово. Покрийте го и го оставете да втаса на топло до удвояване на обема си.

Готовото тесто за понички се разточа на кора с дебелина 1 см и с чаша се режат от него кръгчета. Кръгчетата се оставят да втасат отново до увеличаване на обема си.

Пускайте поничките да се изпържат в обилно количество сгорещена мазнина. Изстиналите понички могат да се напълнят с плънка по желание с помощта на шприц.

Рейтинг

5 20
4 16
3 5
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Мина Гергова
Мина Гергова
13.03.2016 21:50
ВКУСНО!!!
0
2
Мина Гергова
Мина Гергова
20.07.2015 10:33
Станаха меко казано супер супер супер ВКУСНИ!
Много благодаря за рецептата! Аз ги поръсих с пудра захар а на някои им сложих и сладко от вишни!
З А Д Ъ Л Ж И Т Е Л Н О ПРОБВАЙТЕ!!!!!!!!!!!!!
0
0
коцева
коцева
01.11.2014 07:03
забравили сте сол да пишете аз сложих 13 гр на 1 кг брашно
4
0