Яхния с месо от овца

26/03/2018
Станислава Армянова
отСтанислава АрмяноваИноватор357363641
"Ароматна селска яхния с овче месо - приятна изненада за почитателите на селските гозби "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-едри парчета, защото при варене се смаляват. Слагат се в тенджера под налягане, заедно с 1 с.л. сол и вода 2 пръста над месото. Оставя се да се свари за 1 час.

Лукът, чушката и морковът се нарязват на ситно и се запържват. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. В дълбока тава се слагат картофите, запръжката от зеленчуците и месото.

Бульонът от варенето на месо се прецежда и се сипва в тавата. В малък съд се слагат 2 с.л. олио и червеният пипер. Затопля се олиото, за да се разтвори червеният пипер. Изсипва се в тавата.

Слагат се подправките - черен пипер, джоджен. При необходимост се слага още сол.

Пече се на 250 градуса за около 40 мин. Когато картофите са почти готови, се прибавя сокът от домати.

Брашното се разтваря в съвсем малко вода и се прибавя също в тавата.

Разбърква се добре. Общото време за печене е около 1 час.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар