Зелеви сарми с месо в гювеч

26/03/2018
"Всяка зелева сарма си мечтае да изиграе главната роля в тази рецепта "
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 641
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука се реже на ситно и заедно с половината олио се слагат в дълбок тиган. Нарязват месото на кубчета (ситни) и го запържвате заедно с лука, като добавите и подправките.

След като сте запържили всичко, добавяте ориза и запържвате още малко.

Махат сместа от котлона и чакате да изстине, като през това време си подготвят зелевите листа, в които ще завиете сармите.

Започвате да навивате, като в една сарма слагате по 1 супена лъжица от плънката и редките в гювеч.

Между всеки ред в гювеча слагате олио или свинска мас. След като сте подредили сармите, наливат вода и зелев сок, ако ви е останал от зелето.

Печете 3 часа на 150 градуса.

След готовността на сармите правите плънката, като добавяте от горещия сос на сармите към яйцата, брашното и киселото мляко.

Заливат сармите и затваряте гювеча, за да се изпече заливката.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар