Манджа с Коприва и Свинско Месо

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
27/03/2018
"Когато искате да наблегнете на витамините, но наистина обичате месце, не правете компромис, а направете манджа с коприва и свинско месце "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 625
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г за готвене
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • коприва - 400 г, свежи млади връхчета
  • моркови - 1 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 малка връзка
  • сушени зеленчуци - 6 с.л. (праз, целина, пащърнак, кромид лук, морков, червена чушка)
  • сушена чушка - 2 - 3 бр. червена, сиврия
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • спагети - 1 шепа, ситно натрошени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока тенджера в олиото запържваме до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните зелен лук, пресния чесън и нарязаните на кубчета моркови. Добавяме брашното и запържваме за кратко.

Наливаме около два литра гореща вода и връщаме свинското месо в тенджерата.

Когато водата заври, посоляваме със сол и черен пипер и пускаме измитата и нарязана на ситно коприва (заедно със стъбълцата).

Оставяме да поври около 10 минути и добавяме и натрошените на ситно спагети и сушените зеленчуци - праз на кръгчета, кромид лук, морков, пащърнак, целина, червена чушка). Пускаме и две-три сушени цели червени чушки сиврия.

Намаляваме котлона и оставяме за още около 15 минути.

През това време приготвяме застройката: в дълбока купа разбиваме яйцето със киселото мляко. Добавяме и наситнената скилидка чесън. При непрекъснато разбъркване добавяме по малко от горещия бульон от тенджерата.

След като застройката се темперира, я прехвърляме в тенджерата и разбъркваме хубаво. Изключваме котлона и оставяме манджата да поври още няколко минути на остатъчна температура.

Сервираме гореща.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар