Телешка шкембе чорба с варена застройка

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1493140615275
28/03/2018
"Възможно ли е да се влюбиш в повече от едно шкембе - този философски въпрос ни измъчва от известно време насам "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 654
  • Преглеждания за месеца666
  • Преглеждания за седмицата126
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото шкембе почиствате много добре, измивате и слагате да се вари. Може да го сварите в тенджера под налягане, става по-бързо.

Когато е готово и хубаво сварено, го нарежете на тънки ивички или кубчета.

Разбийте яйцата със киселото и прясното мляко. Загрейте олио или масло и запържете брашното, на тънка струйка прибавете млечната смес и бульона като бъркате постоянно.

Добавете свареното шкембе и оставете за минута да клокне.

Направете запръжка от олио с червен пипер и добавяйте преди сервиране.

Овкусявате със счукан чесън с оцет и едро смлян лют пипер.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар