Начин на приготвяне
Сланината се нарязва на филии, като кожата не се маха. Поръсва се от всички страни с черен пипер, кимион и ситно нарязан пресен чесън.
Скарата се загрява и сланината се изпича и от двете страни до хубав златист загар.
Поднася се полята с чеснов дресинг, приготвен от 1-2 пресовани скилидки чесън и две супени лъжици винен оцет. Сол не се добавя, тъй като сланината е солена.
Гарнира се с резени домат и ситно накълцани пера пресен чесън.
Поднася се като предястие или допълнение към основно ястие с месо, задължително в компанията на хубаво червено вино.
Печената сланина на скара е много вкусна.
Ако обичаш вкуса на домашната сланинка, опитай и рецептите ни за сланина в буркани, сланина в саламура или разбери как се осолява сланина в домашни условия.