Сарми от лапад с кайма, ориз и маслини

30/03/2018
"Сарми от лапад, сарми за душата - хапвайте и да ви е сладко "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо589
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се листа лапад и се почистват от дръжките. В тенджера с вряща вода се бланшират за 2-3 минути и веднага се отцеждат, като се изплакват със студена вода.

Оставят се в тавичка и приготвяме плънката. В тиган се загрява 30 мл олио, запържва се ситно нарязан лук, добавяме ориза, каймата и разбъркваме за кратко, докато сменят цвета си.

Сипва се червен пипер, сол и подправките. Налива се зеленчуков бульон и оставяме да се поеме от ориза. Сваляме от котлона и прибавяме обезкостени маслини, нарязани на едро.

Върху всяко листо се поставя 1 лъжичка плънка и се навива на сарма. Нареждат се в тенджерка, сипва се останалото олио и наливаме вода малко под сармите.

Добавя се и малко сол, варим на тих огън 40 минути до готовност.

Сервираме с млечен сос и копър.

Вкусно и пролетно!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар