Сарми от лапад с кайма, ориз и маслини

30/03/2018
"Сарми от лапад, сарми за душата - хапвайте и да ви е сладко "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо775
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се листа лапад и се почистват от дръжките. В тенджера с вряща вода се бланшират за 2-3 минути и веднага се отцеждат, като се изплакват със студена вода.

Оставят се в тавичка и приготвяме плънката. В тиган се загрява 30 мл олио, запържва се ситно нарязан лук, добавяме ориза, каймата и разбъркваме за кратко, докато сменят цвета си.

Сипва се червен пипер, сол и подправките. Налива се зеленчуков бульон и оставяме да се поеме от ориза. Сваляме от котлона и прибавяме обезкостени маслини, нарязани на едро.

Върху всяко листо се поставя 1 лъжичка плънка и се навива на сарма. Нареждат се в тенджерка, сипва се останалото олио и наливаме вода малко под сармите.

Добавя се и малко сол, варим на тих огън 40 минути до готовност.

Сервираме с млечен сос и копър.

Вкусно и пролетно!

Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна тава с капак от боросиликатно стъкло 1.7 литра
20.00 лв.
15.40 лв.
Виж ››

Не трябва да се лишавате от огнеупорна тенджера, защото все ще ви се наложи да приготвите или да съхраните нещо в нея. С достатъчна вместимост, голяма устойчивост и капак от боросиликатно стъкло, тази тенджера ще бъде ваш помощник в кухнята.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар