Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Печен заек»Печен Заек с Картофи на Фурна

Печен Заек с Картофи на Фурна

Печен Заек с Картофи на Фурна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"По-вкусен от класическото ястие пиле с картофи може да бъде само нашият сочен заек с картофи"

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1/2 заек
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • джоджен
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заека на порции и сложете да заври с малко вода. Отстранете пяната, която се е образувала или измийте месото и сложете чиста вода със сол в тенджера под налягане.

След като се свари месото го извадете, поръсете със червен пипер и джоджен. Нарежете картофите на кубчета с моркова и ги сложете в тавата, сипете олио, зеленчукова подправка, черен пипер и разбъркайте.

Поставете месото и сипете от бульона, в които се е варил заекът. Печете до запичане на заека и картофите. По желание поръсете със магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много сухо става заешкото
04.11.2022 21:28
2