gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Бърз бъркан тутманик

Бърз бъркан тутманик

Бърз бъркан тутманик
Снимка: Цветелина Стойкова
1 / 4
04/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Време е да забъркате закуската - а тя днес ще бъде бърз бъркан тутманик"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме.

В отделна купа разбийте сиренето и яйцата. Сложете ги в тестото и ги разбъркайте добре с вилица, така че сместа да се разнесе навсякъде.

Подмажете и набрашнете тавичка. Изсипете сместа и я разстелете равномерна.

Намажете отгоре тутманика с жълтък и кисело мляко. Печете на 200 градуса до кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
59
41
30
20
10
Дай твоята оценка: