Бърз бъркан тутманик

04/04/2018
"Време е да забъркате закуската - а тя днес ще бъде бърз бъркан тутманик "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо217 734
  • Преглеждания за месеца1500
  • Преглеждания за седмицата626
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в киселото мляко. Добавете солта и 1 с.л. олио. Разбъркайте добре. Сложете брашно, колкото поеме.

В отделна купа разбийте сиренето и яйцата. Сложете ги в тестото и ги разбъркайте добре с вилица, така че сместа да се разнесе навсякъде.

Подмажете и набрашнете тавичка. Изсипете сместа и я разстелете равномерна.

Намажете отгоре тутманика с жълтък и кисело мляко. Печете на 200 градуса до кафява коричка.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
sylk
sylk
06.06.2019 23:32
Наистина сте написали, че слагате брашно колкото поеме, но кажете каква гъстота на тестото трябва да се получи. По-рядко ли, по гъсто ли? Дайте някакъв пример защото има тесто за палачинки, за кекс, за питка и т.н. И още един въпрос - общото количество олио само една лъжица ли е?
1
1
ivan
ivan
11.04.2019 11:17
Колко брашн
6
0
Цветелина Стойкова
Аз слагам, колкото поеме.
0
5