Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Език с Масло и Гъби

Език с Масло и Гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Език с Масло и Гъби2 / 2
06/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • печурки - 8 - 9 бр.
  • дафинов лист - 2 3 листа
  • масло - 50 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме езика и го сваряваме до готовност. Белим и нарязваме на филийки, както и гъбите.

Лука и морковите нарязваме на ситно.

В тиган поставяме маслото, разтапяме и прибавяме лука, леко да се запържи.

Добавяме нарязания език и морковите, като оставяме да се задушат.

След като са задушени, добавяме накрая гъбите, дафиновия лист и подправките.

Оставяме за около 10-15 минути, докато се задушат гъбите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: