Пухкав козунак в хлебопекарна

Пухкав козунак в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
198
2k
546
772
2
07/04/2018
"Постъпете като практичните домакини, оставете на машината да свърши по-голямата част от работата, а вие оберете овациите и благодарностите"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точка
30 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216 001
  • Преглеждания за месеца3699
  • Преглеждания за седмицата376
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена30

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Продуктите се слагат в строго определен ред: разбиват се леко яйцата и се прибавя топлото мляко, излива се в кошничката.

След това се прибавят пресятото брашно, захарта, лимоновата кора и ванилиите.

Прави се кладенче в брашното и се слага маята, предварително смесена с малко вода и брашно да втаса.

Ако се прави на отложен старт, се слага суха мая. Меси се, когато се достигне до пълно омесване, се отваря капакът и малко по малко се прибавя маслото, докато поеме.

Оставя да се доомеси. Преди да започне да се пече, се отваря капакът, намазва се с жълтък, поръсва се с захар.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Антонина Тодорова
На коя програма сложихте хлебопекарната?
3
0
Emili
Emili
17.02.2019 21:09
След омесването оставих да престои един час. Хлебопекарната се препълни. :-) Извадих тестото в намазнена тава. Добавих бадеми и стафиди. Омесих още малко, засуках. Изпекох в предварително загрята на 180° фурна. Стана чудесен! Благодаря за рецептата!
10
0
Галя Николова
Радвам се ,че ви е харесала рецептата.
5
0