Пухкав козунак в хлебопекарна

Галя НиколоваГаля НиколоваГотвач1722812
07/04/2018
"Постъпете като практичните домакини, оставете на машината да свърши по-голямата част от работата, а вие оберете овациите и благодарностите"
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо73 659
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се слагат в строго определен ред: разбиват се леко яйцата и се прибавя топлото мляко, излива се в кошничката.

След това се прибавят пресятото брашно, захарта, лимоновата кора и ванилиите.

Прави се кладенче в брашното и се слага маята, предварително смесена с малко вода и брашно да втаса.

Ако се прави на отложен старт, се слага суха мая. Меси се, когато се достигне до пълно омесване, се отваря капакът и малко по малко се прибавя маслото, докато поеме.

Оставя да се доомеси. Преди да започне да се пече, се отваря капакът, намазва се с жълтък, поръсва се с захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Emili
Emili
17.02.2019 21:09
След омесването оставих да престои един час. Хлебопекарната се препълни. :-) Извадих тестото в намазнена тава. Добавих бадеми и стафиди. Омесих още малко, засуках. Изпекох в предварително загрята на 180° фурна. Стана чудесен! Благодаря за рецептата!
5
0
Галя Николова
Радвам се ,че ви е харесала рецептата.
3
0