Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински бут с Картофи и Гъби в Гювеч

Свински бут с Картофи и Гъби в Гювеч

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Свински бут с Картофи и Гъби в Гювеч
Снимка: Ваня Георгиева
4 / 6
07/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Топ предложение за лакомници - месце, картофи и гъби"

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 кг
  • картофи - 800 г
  • печени чушки - 5 бр. червени
  • гъби - 5 бр. големи
  • пресен лук - 2 бр.
  • лук - 1 бр. стар
  • домати - 1/2 буркан белени
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на големи хапки или жулиени.

Картофите нарежете на кубчета, лука - на по едро, а гъбите - на ивици.

Червените печени чушки нарежете на кубчета.

Сипете олио в гювеча и прибавете месото, поръсете със подправките и хубаво разбъркайте. После прибавете лука, картофите, гъбите и чушките.

Разбъркайте отново и поръсете с още малко от подправките. Добавете белените домати и малко вода. Обелете скилидките чесън и поставете отгоре със ситно нарязан магданоз.

Сложете гювеча във фурната и печете на умерена температура за около час и половина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Здравейте! Гювеча капак или без капак печете,че купих глинен и е много масивен
24.09.2023 16:10