Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Задушен Агнешки Дроб

Задушен Агнешки Дроб

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Задушен Агнешки Дроб1 / 2
08/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки дроб - 800 г
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме лука и моркова.

В тиган поставяме и нарязания лук в олиото, както и морковите на кубчета. Към тях добавяме дроба и пържим от двете страни до побеляване.

Вадим дроба, а към морковите и лука прибавяме дафиновия лист, черния пипер и чаша топла вода.

Нарязваме на хапки дроба и след като заври прибавяме и него. Оставяме да се задуши, или докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: