Начин на приготвяне
Пригответе тестото, като в голяма купа изсипете брашно, след това разтворете маята в част от млякото и започнете бавно да изсипвате в брашното, бъркайки с шпатула или вилица, за да се разтвори.
След това сложете и останалата част от млякото, захарта, маслото. Разбъркайте до хомогенна смес. Слес това оставете за 20 минути да втаса.
Размесете с брашно и разточете кръг, малко по-голям от формата за пай, която ще използвате. Намазнете съда и разстелете равномерно тестото вътре.
Прищипете по крайчетата, така че да пасне на формата. След това обелете и нарежете кивито на кубчета. Подредете го вътре в пая и поръсете със захар. Може отгоре да срожите плетени лентички, които да покрият пая.
Печете до кафява коричка. Когато го извадите от фурната изчакайте да изстине добре. Сервирайте с бита сметана отгоре.