Варени Домашни Гевречета

Петя ТосковаПетя ТосковаПомощник Готвач82151331
08/04/2018
"Не се чудете вече как се правя варени гювечета, ами записвайте рецептата и утре са ни се похвалите "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 101
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1 пакет
  • сол - 2 щипки
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1.5 ч.ч. топла
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички продукти в една купа и замесете меко тесто. Нека тестото да си почине около 30 мин.

След което се разточва по-дебела кора и чаша с по-голям диаметър и една с по-малък оформяте гевречетата.

В голяма тенджера кипнете вода и потопете вече оформените гевречета, варете доката гевречета не изплуват на повърхността- значи са готови, отцедете ги от водата и ги сложете в силно загрята фурна да хванат коричка.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Кристиан Александров
Много лесна и сполучлива рецепта.
2
0