Агнешки котлети с горчица и билки

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114526
08/04/2018
"Крехко агнешко със свежи билки от градината - така ли си представяхте перфектното пролетно ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки котлети - 5 бр. двойни
  • горчица - 3 с.л. Дижонска
  • подправки - микс от пресни магданоз, пресен лук, босилек, риган
  • зехтин - 4 с.л.
  • лимонова кора - настъргана
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омазнете хубаво със зехтин котлети и ги овкусете със сол и черен пипер. Подредете ги в тава върху хартия за печене на един слой. Печенето зависи от дебелината.

Запечете в загрята фурна на 180 градуса за около 15 мин.

Междувременно нарежете билките наситно. Сипете ги в купичка. Добавете 2 с.л. зехтин, 3 с.л. горчица и настърганата лимонова кора. Разбъркайте хубаво.

След като изтекат 15 минути печене, намажете със сместа от горчица и билки.

Печете още 15 мин. Моите котлети бяха двойни, затова и удвоих времето за печене.

При по-тънки котлети времето се намалява. Сервирайте с качамак или гарнитура по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар