Начин на приготвяне
Замесваме смес от затопленото млякото с маята, 1 разбито яйце, 1 с.л. захар и малко брашно в дълбок съд, докато стане по-гъста от боза. Слагаме капак и оставяме сместа на топло да втаса.
Разбиваме 5 яйца с останалата захар и половината мазнина (смес от олио и масло). Пресяваме брашното.
След това смесваме сместа с маята с яйчената, добавяме лимоновия сок и брашното.
Замесваме меко тесто, като постепенно добавяме останалата мазнина докато спре да лепне и почнат да се образуват мехури. Оставяме да втаса на топло отново.
Разделяме тестото на 3 топки. Всяка топка разточваме и слагаме една върху друга като по между им слагаме от плънката - канела, орехи и мармалад.
Завиваме на руло и леко усускваме. Слагаме в намазнена тава ( аз ползвах и хартия за печене ) и оставяме пак да втаса. Отгоре мажем с разбит жълтък и поръсваме със захар.
Печем в предварително загрята на 160 градуса фурна. Щом се опече селският козунак се отделя от стената на тавата.