Леща по индийски

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Леща по индийски2 / 2
08/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Леща, но с аромат, какъвто не сте сънували"

Необходими Продукти

  • леща - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • доматено пюре - 2 - 3 с.л.
  • къри - 1 с.л. + 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се слага да се вари, заедно с нарязания лук и чесън.

Когато заври, се добавят сол на вкус и 1 с.л. къри.

След като омекне, в олио за около 30 секунди се запържват заедно останалите подправки и се прибавят към лещата. Оставя се да ври до готовност.

Сервира се със сварен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: