Начин на приготвяне
Сварете яйцата за 4-5 минути на умерен огън във вода със малко оцет и сол. Охладете и обелете много внимателно, това е най-пипкавата част.
Загрейте зехтина и в него пуснете нарязаните на филийки скилидки чесън, листата от магданоз и кориандър, дафиновия лист, солта и карамфила. Когато всичко започне да се пържи отстранете от огъня. Нужно ни е само леко запържване, за да пусне всичко аромата си. Добавете оцета, разбъркайте и оставете маринатата да се охлади.
Когато това се случи сипете в бурканче или подходящ висок тесен съд и пуснете вътре яйчицата. Приберете в хладилник за едно денонощие.
Маринованите пъдпъдъчи яйца поднесете цели или нарязани на половинки и заляти с ароматния зехтин и едрата люспеста сол (аз натривам солта с малко червен пипер с навлажнени пръсти, за да полепне).
Освен като самостоятелно мезенце, може да комбинирате маринованите яйца със салати или върху препечени филийки със сирена, пастети и други най- разнообразни комбинации по ваш вкус.
Зехтинът, който ви остане, използвайте за дресинг на салати. Ароматен е и всичко става много вкусно с него.
Добър апетит!