Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак със сладко в хлебопекарна

Козунак със сладко в хлебопекарна

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195371634122
Козунак със сладко в хлебопекарна
Снимка: Росица
2 / 3
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
200 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
240 мин.
Порции
6
"Край на досадното месене и биене в масата - вижте как да приготвите уникален козунак със сладко в хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 125 г леко затоплено
  • масло - 125 г разтопено
  • яйца - 3 + 1 бр. за намазване
  • ром - 30 мл бял
  • захар - 125 г + за поръсване
  • брашно - 500 г
  • мая - 1/2 от кубчето
  • сладко от горски плодове
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се слагат в хлебопекарната подред, както са написани - първо течностите, после брашното и накрая раздробената мая. Аз използвах брашно на София Мел за козунаци.

Хлебопекарната я включих на най-дългата програма за месене и печене, при мен е на номер 1 - 3 часа и 10 минути. Получава се леко рядко тесто, т.е. разлива се, но не се добавя повече брашно.

По време на втасването спрях машината и извадих тестото, за да мога да го оформя и да сложа сладкото. Работи се бързичко, за да не изстине тестото.

При изключване на моята хлебопекарна, а предполагам, че на всички е така, има време, през което се запомня избраната програма и не е нужно да се започва отначало.

Извадих и бъркалката и пак го върнах да продължи втасването, а след това печенето.

Преди да започне да се пече (около 40 минути преди края на програмата) намазах с разбито яйце и поръсих със захар.

Козунакът със сладко в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Митко Джорджев
Митко Джорджев
Много вкусно!
12.04.2018 14:58
1