Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик без яйца, замесен в хлебопекарна

Тутманик без яйца, замесен в хлебопекарна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Тутманик без яйца, замесен в хлебопекарна
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Бърз тутманик, който с удовлствие ще опитате"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 120 мл
  • вода - 180 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 30 мл
  • прясна мая - 20 г
  • брашно - 550 г
  • сирене - за поръсване
  • олио - за намазване
  • сусам - за поръсваме
  • захарен сироп - за гланц
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята и захарта в топлата вода, добавете затопленото прясно мляко и сипете сместа в казанчето на хлебопекарната.

Добавете олиото, солта и накрая брашното, включете хлебопекарната на програма месене и втасване.

Извадете втасалото тесто и го разделете на 2 еднакви части. Всяка част разточете на тънка правоъгълна кора, намажете ги с олио и поръсете със сирене (количеството по ваш вкус).

Сгънете корете на две и после отново на две като плик, поставете пликовете в намазана с олио тава, срежете ги по диагонал на две и намажете отгоре с олио.

Включете фурната на 180 градуса и след като нагрее поставете тавата в нея, печете до златисто.

Извадете готовия тутманик и намажете със студен сироп, предварително приготвен от 2 с.л. вода и 2 с.л. захар, поръсете тутманика със сусам.

Тутманикът без яйца, замесен в хлебопекарна е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: