Екмек (Турски Хляб)

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4694001904
11/05/2018
"Можем дълго да ви хвалим този хляб, но ще ви оставим да го опитате и да разберете сами за какво говорим "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 007
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • вода - 350 мл
  • зехтин - 1 с.л. или олио
  • брашно - 500 г
  • сол - 10 г
  • захар - 10 г
  • суха мая - 1 пакетче или 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - или ким
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

От всички продукти без яйцето се замесва нелепнещо тесто, поставя се в намазнена купа и се покрива.

Втасва около 1-2 часа, след това се разделя на две части и се оформят на елипси на хартия за печене.

Намазва се с разбито яйце и малко вода, правят се дупки с пръсти и се поръсва със сусам или ким.

Втасва около 15-20 минути и се пече на около 240 градуса в загрята фурна до златист цвят.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Atanaska Traykova
Atanaska Traykova
26.05.2019 22:09
Невероятен!!! Приготвих го с турско брашно и турска мая. Изядохме го за секунди. Утре ще правя пак. Благодаря за рецептата
1
0
Йорданка Ковачева
Много съм доволна от рецептата! Хлябът е съвършен, лесен и вкусен! Благодаря!
1
0
Яница Николова
Много се радвам ,че вие харесал!
1
0
Яница Николова
Много се радвам ,че вие харесал!
0
0