Овчарски Чомлек

13/04/2018
"Магията на Българската кухня - селски овчарски чомлек"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 216
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите, лука и морковите. Обелете и скилидките чесън.

Нарежете картофите на кубчета, морковите - на колелца, гъбите - на филийки, а лука и колбаса - на ситно.

Разбъркайте продуктите в купа, като овкусите със сол, черен и червен пипер, магданоз и див чесън.

Нарежете месото на малки късчета.

На дъното на глинен гювеч сложете половината месо, след това половината от останалите продукти, пак месо и накрая изсипете и другата част от продуктите.

Добавете чери доматките.

Полейте с бяло вино, олио и вода.

Похлупете и изпечете чомлека на 200 градуса до готовност.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар