Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Фермерски хляб в хлебопекарна

Фермерски хляб в хлебопекарна

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Фермерски хляб в хлебопекарна
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
185 мин.
Порции
8
"Няма да повярвате, че една може да приготвите селски хляб, но не в печката, а в хлебопекарната"

Необходими Продукти

  • вода - 210 мл
  • брашно - 350 г бяло
  • сухо мляко - 1 с.л.
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • захар - 1 1/2 ч.л.
  • краве масло - 1 с.л.
  • суха мая - 3/4 ч.л.
  • за поръсване
  • семена - 1/2 ч.л. или
  • пълнозърнесто брашно - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съда на пекарната се слагат първо течните съставки, после сухите.

Включва се на първа основна програма за бял хляб, която е около 3 часа, а 10 минути преди печене хлябът а се намазва с вода и поръсва със семена или брашното.

След изпичане се слага на решетка да се охлажда.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: