Класическа италианска лазаня

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
829
1k
4
13/04/2018
"Не знаете какво е истински вкусна лазаня, докато не опитате тази класическа италианска лазаня"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 739
  • Преглеждания за месеца170
  • Преглеждания за седмицата170
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

За плънката лукът, чесънът и морковът се нарязват на парченца и се задушават в зехтина, добавя се каймата и се запържва.

Добавят се белените домати и пюрето, разтворено в чашата вода, оставя се да се поизпари течността.

Добавя се зеленчуковият бульон или вода и се вари на тих огън около 45 минути. Подправя се на вкус.

За сос Бешамел се разтапя маслото и се прибавя брашното, разбърква се и бавно и непрекъснато от млякото, за да не се получат бучки. Ври до сгъстяване, посолява се и се слага индийското орехче.

Подходяща форма се намазва с масло, на дъното се слагат от соса и плънката, нареждат се кори за лазаня, сос и плънка, настърган пармезан, така се правят максимално пет реда. Най-накрая се покрива със сос Бешамел и настърган пармезан.

Пече се в загрята фурна на 250 градуса около 20 мин на средна скара.

Преди да се сервира, се оставя леко да се охлади около 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Лазарова Мария
Уникално вкусна лазаня.... Благодаря :)
0
0