Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Пиде със сирене и яйца

Пиде със сирене и яйца

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Пиде със сирене и яйца3 / 3
30/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Оставете ги италианците и тяхната пица - опитайте турско пиде със сирене и яйца и тогава ще си говорим"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • суха мая - 1 пакетче
  • зехтин - 1 с.л.
  • захар - 1ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се меко и нелепнещо тесто от съставките за тестото, втасва около 1 час.

Плънката се приготвя, като сиренето се натрошава и смесва с яйцата, нарязания магданоз.

Тестото се разделя на топки с големина на среден картоф. Разточват се на елипси, по средата се слага плънка и краищата се притискат като лодки.

Пидетата се нареждат в тава с хартия за печене на разстояние и се намазват с жълтък.

Втасват, докато се загрее фурната на 190-200 градуса, и се пекат до златисто.

Пидето със сирене и яйца е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: