Задушен свински джолан със сини сливи

15/04/2018
"Свинско със сини сливи - ето на това му казваме кулинарна класика "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 380
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло с олиото. Запечатайте джолана от двете страни и извадете.

Нарежете лука на дребно, а моркова - на колелца. Запържете ги в мазнината от джолана. Върнете и него вътре и задушете за кратко със зеленчуците.

Добавете брашното и запържете. Сложете салцата и виното. Налейте вода, колкото да покрие. Сложете подправките и сливите.

Варете до готовност на месото.

Извадете джолана и сливите. Пасирайте соса.

Върнете джолана и сливите и сервирайте.

Окрехкотител за месо с чукче-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Окрехкотител за месо с чукче
7.70 лв.
5.93 лв.
Виж ››

Окрехкотителят за месо с чукче е страхотно пособие за обработване на месото. С него можете едновременно да начуквате и шпиковате стековете, за да бъдат крехки и вкусни след термичната обработка.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар