Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Задушено Свинско»Задушен свински джолан със сини сливи

Задушен свински джолан със сини сливи

Задушен свински джолан със сини сливи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
03/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Свинско със сини сливи - ето на това му казваме кулинарна класика"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • сини сливи - 10 - 15 бр. сушени
  • сол
  • канела - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • доматена салца - 2 с.л.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • масло - 1 бучка
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете кравето масло с олиото. Запечатайте джолана от двете страни и извадете.

Нарежете лука на дребно, а моркова - на колелца. Запържете ги в мазнината от джолана. Върнете и него вътре и задушете за кратко със зеленчуците.

Добавете брашното и запържете. Сложете салцата и виното. Налейте вода, колкото да покрие. Сложете подправките и сливите.

Варете до готовност на месото.

Извадете джолана и сливите. Пасирайте соса.

Върнете джолана и сливите и сервирайте.

Задушеният свински джолан със сини сливи е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: