Болярски Кюфтета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Болярски Кюфтета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Може и да не ви накарат да се почувствате, като велможа, но определено ще ви се усладят"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • лук - 1 глава
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • лют червен пипер - по желание
  • сол
  • за плънката
  • печурки - 3 - бр. малки
  • краставички - 2 бр. кисели
  • кашкавал - 30 г настърган
  • масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно. В купа сипете каймата, лука, чубрицата, черния пипер и солта. Омесете хубаво каймата и я приберете в хладилника за около час.

Нарежете продуктите за плънката на дребно.

При готовност на каймата я извадете от хладилника и я разделете на равни части.

Разплескайте всяко кюфте и поставете малко парченце масло заедно с малко от плънката.

Загърнете с кайма и оформете кюфте.

Изпечете кюфтетата на грил тиган или върху хартия за печене в тава във фурната загрята на 180°C за около 20 мин.

Сервирайте с гарнитура по желание.

Болярските Кюфтета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: