Начин на приготвяне
Счукайте чесъна с малко морска сол и хубаво натрийте джоланите. Обелете лука и нарежете на кръгчета, намажете тавата със зехтин или олио и ги подредете.
Обелете картофите и нарежете на кръгчета или пръчици. Джоланите поръсете с черен и червен пипер с малко олио, поставете ги върху лука и запечете за около 30 минути.
Извадете тавата, добавете картофите, поръсете с малко сол и черен пипер. Залейте с бирата и върнете във фурната за около 2 часа на 160 градуса.
Чехите обичат джоланите да са извадени в чиния за сервиране, а картофите и соса го прехвърлят в тиган, добавят вода и го кипват, варят го докато получат гъст сос, подобен на грейви сос.
С него заливат джоланите и картофите. По желание поръсете печеното свинско с наситнен магданоз.
Печеният свински джолан по чешки е готов.
Коментари