Печен свински джолан по чешки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
20/04/2018
"Готвач.бг съветва Джоланът по чешки да се консумира с добре изстудена чешка бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 775
  • Преглеждания за месеца511
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна с малко морска сол и хубаво натрийте джоланите. Обелете лука и нарежете на кръгчета, намажете тавата със зехтин или олио и ги подредете.

Обелете картофите и нарежете на кръгчета или пръчици. Джоланите поръсете с черен и червен пипер с малко олио, поставете ги върху лука и запечете за около 30 минути.

Извадете тавата, добавете картофите, поръсете с малко сол и черен пипер. Залейте с бирата и върнете във фурната за около 2 часа на 160 градуса.

Чехите обичат джоланите да са извадени в чиния за сервиране, а картофите и соса го прехвърлят в тиган, добавят вода и го кипват, варят го докато получат гъст сос, подобен на грейви сос.

С него заливат джоланите и картофите. По желание поръсете със наситнен магданоз.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар