Печен свински джолан по чешки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
20/04/2018
"Готвач.бг съветва Джоланът по чешки да се консумира с добре изстудена чешка бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 059
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Счукайте чесъна с малко морска сол и хубаво натрийте джоланите. Обелете лука и нарежете на кръгчета, намажете тавата със зехтин или олио и ги подредете.

Обелете картофите и нарежете на кръгчета или пръчици. Джоланите поръсете с черен и червен пипер с малко олио, поставете ги върху лука и запечете за около 30 минути.

Извадете тавата, добавете картофите, поръсете с малко сол и черен пипер. Залейте с бирата и върнете във фурната за около 2 часа на 160 градуса.

Чехите обичат джоланите да са извадени в чиния за сервиране, а картофите и соса го прехвърлят в тиган, добавят вода и го кипват, варят го докато получат гъст сос, подобен на грейви сос.

С него заливат джоланите и картофите. По желание поръсете със наситнен магданоз.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#184142
драга Ваня!!! тук джоланите първо се варят в тъмна бира и после се запичат с резки по кожата и без картофи!!!картофите са или сотирани или на пюре запомни това!!!
0
0
Ваня Георгиева
Драги потребител!!! Ще опитам и запомня това!
1
0