Начин на приготвяне
В кухненски робот смелете лука, моркова и чушката (не трябва да става на пюре, а на малки парчета). В тенджера под налягане сложете олиото. Запържете смлените зеленчуци, заедно с картофа, който сте нарязали на малки кубчета.
Налейте вода в тенджерата. Сложете подправките, доматената салца и месото. Изчакайте за заври и затворете тенджерата. Щом започне да изскача парата, засичете 15 минути.
Отворете, извадете месото и го накъсайте на малки парчета. Сложете фидето, а докато чакате направете застройката. С тел разбъркате брашното, жълтъка и киселото мляко.
Сложете месото и дръпнете тенджерата от котлона. Добавете застройката на малки порции, като внимавате да не се пресече.
Върнете на котлона и изчакайте пилешката супа да заври (яйцето да мине термична обработка).
Изключете и поръсете с магданоз.
Пилешката супа в тенджера под налягане е готова.
Коментари