Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа в тенджера под налягане

Пилешка супа в тенджера под налягане

Пилешка супа в тенджера под налягане3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Пилешка супа за по-малко от 20 минути може да приготвите само с помощта на тенджера под налягане"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 цяло
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1/2 червена
  • моркови - 1 бр.
  • целина - парче
  • картофи - 1 бр.
  • доматена салца - 1 с.л. или кетчуп
  • сол
  • черен пипер
  • къри - щипка
  • магданоз
  • фиде - шепа
  • олио - 4 с.л.
  • За застройката
  • брашно - 1 с.л
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В кухненски робот смелете лука, моркова и чушката (не трябва да става на пюре, а на малки парчета). В тенджера под налягане сложете олиото. Запържете смлените зеленчуци, заедно с картофа, който сте нарязали на малки кубчета.

Налейте вода в тенджерата. Сложете подправките, доматената салца и месото. Изчакайте за заври и затворете тенджерата. Щом започне да изскача парата, засичете 15 минути.

Отворете, извадете месото и го накъсайте на малки парчета. Сложете фидето, а докато чакате направете застройката. С тел разбъркате брашното, жълтъка и киселото мляко.

Сложете месото и дръпнете тенджерата от котлона. Добавете застройката на малки порции, като внимавате да не се пресече.

Върнете на котлона и изчакайте пилешката супа да заври (яйцето да мине термична обработка).

Изключете и поръсете с магданоз.

Пилешката супа в тенджера под налягане е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Според упътването,в тенджера под налягане НЕ се запържва. Слагате продуктите,затваряте капака и слагате на котлона. Това е.
17.04.2022 07:39
Tedy Soenksen
Tedy Soenksen
най-вкусната супа
21.01.2021 02:43