Бърза мусака от тиквички, сирене и чесън

20/04/2018
"Колкото по-бързо приготвите мусаката, толкова по-бързо ще можете да я опитате "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 142
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте тиквичките добре и ги изчистете. След това ги нарежете на кръгчета.

Сложете ги в тава и ги омесете с всичките подправки и олио. Сложете и лимоновия сок. Пресовайте чесъна и също го сложете. Сложете и морковите и копъра.

Отделете половината тиквички в отделен съд. Останалите наредете в един ред в тавата. Отгоре начупете сиренето. Подредете останалите тиквички отгоре.

В една купа разтворете бульона във вода и изсипете в тавата. Сложете да се пече до омекване на тиквичките.

Накрая направете заливката и я изсипете отгоре. Запечете до кафява коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар