Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Бавно печена свинска плешка с ароматни подправки

Бавно печена свинска плешка с ароматни подправки

Бавно печена свинска плешка с ароматни подправки
Снимка: Ваня Георгиева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Хубавите неща отнемат време, но чакането си струва"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг
  • гъби - 400 г
  • зеленчукова подправка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • бял пипер - щипка
  • мащерка - 1 к.л.
  • риган - щипка
  • ронена чубрица - 1 к.л.
  • кимион - щипка
  • соев сос - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка, ако е голяма, я нарежете на по-малки парчета и обилно натрийте с червения пипер и малко сол.

В купичка сипете меда, соевия сос и всички подправки, разбъркайте и добавете малко зехтин. С тази смес намажете плешката и оставете настрана.

Почистете гъбите и нарежете на ивици, сложете ги в намазана тава, разположете плешката отгоре и поръсете с още от всички подправки.

Ако е останал от соса го изсипете върху гъбите. Сипете малко вода и зехтин и пъхнете във фурната на 150-160 градуса.

Печете свинското на слаба фурна до извиране на соса и запичане на плешката.

Бавно печената свинска плешка с ароматни подправки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: