Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Варена Риба със Зеленчуци

Варена Риба със Зеленчуци

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Варена Риба със Зеленчуци
Снимка: Зори
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Семпло, здравословно и много вкусно - специално за вас"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр., филета
  • лук - 4 глави
  • домати - 4 бр, обелени и нарязани на кубчета
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • магданоз - 1 връзка
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • рибен бульон - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • лайм - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете лука и чесъна на полумесеци.

В по-дълбок тиган налейте зехтин, загрейте го и добавете лука и чесъна. Задушете на силен огън, до омекване, като разбърквате от време на време.

Овкусете с малко сол. Добавете половината връзка магданоз, нарязана на едро, разбъркайте и дръпнете тигана от огъня.

Почистете и измийте скумрията, отрежете главите и опашките, разполовете на филета, почистете костите.

В друг тиган с капак загрейте 2-3 с.л. зехтин, на дъното сложете половината от задушения лук и го разстелете хубаво. Върху лука подредете филетата скумрия.

Върху тях изсипете другата половина от задушения кромид лук. Накрая разпределете обелените и настъргани на едро ренде домати.

В купичка изцедете лимоновия сок и към него добавете рибения бульон и разбъркайте.

Овкусете със сол, черен пипер. Разбъркайте добре и изсипете сместа бавно върху рибата, лука и доматите. Усилете котлона.

Нарежете лайма на тънки кръгчета и ги подредете отгоре. Поръсете с останалия нарязан магданоз. Щом сместа заври, намалете силата на огъня, захлупете с капака и гответе още 20 минути.

Сервирайте задушената риба върху канапе от лука и доматите, полейте с малко от отделилия се сос, гарнирайте с резен лимон и стрък магданоз.

Варената Риба със Зеленчуци е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: