Начин на приготвяне
Картофите се обелват и сварят нарязани на малки кубчета. Отцеждат се и разбъркваме, докато са топли с малка бучка масло.
Моркови, сварено яйце и кисели краставички се нарязват на ситно и смесваме в купа при картофите. Добавя се настъргана глава лук, отцедена царевица и магданоз.
Отделно се смесва майонеза, кисело мляко, заквасена сметана, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Разбърква се добре получената смес и заливаме картофите, като отново се разбърква и опитва на вкус. При нужда се овкусява.
В голяма купа сипваме получената картофена смес и оформяме като блат. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал, а стените - с нарязан магданоз.
Солената торта се декорира с резени краставица, чери домати и маслини. Оставя се в хладилник да стегне и се сервира с подходяща напитка.