Телешка пастърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Телешка пастърма
Снимка: Н.Акифова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Знаем, че телешката пастърма си отива чудесно с червено вино, но понякога си позволяваме да похапваме от нея и просто така - без повод, за разкош"

Необходими Продукти

  • телешко месо - от шол
  • сол
  • подправки - за кайзеровано месо
  • чубрица - ронена
  • червен пипер - сладък и лют
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете месото от жили и ципи. Нарежете го на парчета с дебелина до 4 см. Парчетата посолете обилно със сол, така че да побелее месото.

Сложете телешкото в гевгир за 24 часа - така се оттича от ненужната течност.

След това остържете солта от парчетата месо, но не го мийте.

Смесете всички подправки, като може да добавите и други сухи подправки по ваш вкус. Оваляйте парчетата телешко много добре в тях.

Промушете в единия край на всяко парче месо дебела връв и провесете пастърмата на проветриво място. Критерии за готовата телешка пастърма е промяната на цвета й.

Тази пастърма издържа в хладилник в плик до 4-5 месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
518
411
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как може всеки да пише каквото му дойде, ей това не мога да разбера!
01.12.2023 23:23
2
Анонимен
Анонимен
Ако не го изкиснеш във вода ,няма да се яде от сол.
20.02.2023 13:13
7
Мария Беженар
Мария Беженар
Колко кг. е месото?
08.01.2016 21:29
14
3
Владимир
Владимир
Аз като подправки използвам червен пипер сладък и лютив, смлян черен пипер, смлян на прах чимен, чубрица, пасиран чесън, лакиена чашка сухо бяловино
02.01.2014 13:21
29
2
40712
40712
Точно така, но аз притискам с тежест ,за да придобият вид и тогава овалвам с подправките.
31.12.2013 15:52
15