Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Варена Сланина в Зелева Чорба

Варена Сланина в Зелева Чорба

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k10k13
Варена Сланина в Зелева Чорба
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
24/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Нека правенето на най-вкусното зимно мезе започне сега"

Необходими Продукти

  • сланина - 500 г
  • зелева чорба - 1.2 л
  • кимион - 10 15 бр. зърна
  • черен пипер - 10 - 15 бр.
  • бахар - 2 бр.
  • кромид лук - 1 бр
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме сланината на 3 правоъгълни парчета.

В дълбок съд я поставяме, прибавяме зелевата чорба, кимиона, черния пипер, бахара и дребно нарязаните чесън и лук.

Оставяме за 4 часа да престои.

След изтичането на часовете слагаме сместа да заври на умерен огън, като варим за час.

Оставяме я да изстине в маринатата, отцеждаме, подсушаваме и окачваме парчетата на студено сухо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекрасна и вкусна сланина се получи!
С вакум уреда я вакумирах и ще имам до лятото!
С кемпера и ледена ракия е ЧУК!
28.12.2023 17:49
4
Анонимен
Анонимен
Пълен боклук е така приготвена сланина .Най добрата рецепта си е наложена сланина със едра сол .
22.12.2022 16:16
7
8
2
Покажи всички подкоментари