Пастет от варени яйца и ароматни подправки

26/04/2018
"Поднесете с препечена филийка или просто в чинийка - всякак е вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене8 мин.
Общо18 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 450
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този пастет е много вкусен и лесен за приготвяне. Единствената подготовка за него е, ако ползвате нехидратирани сушени домати, то да ги поставите във вода, докато набъбнат, и после да ги отцедите много добре.

Аз използвам сушени мариновани домати, които се продават в бурканчета в зехтин и понякога съдържат и ароматни подправки като розмарин или босилек.

Другата част от подготовката е да сварите яйцата и да ги оставите да изстинат добре, преди да ги обелите.

Сложете в удобна за пасиране купа всички продукти, като яйцата, чесъна и доматките може да нарежете предварително, за да е по-лесно пасирането. От чесъна отстранете кълнчето в средата, за да не е толкова силен.

Пасирайте на висока степен до фина консистенция и си доовкусете по желание с още от подправките.

Поднесете пастета с препечени филийки или сухари.

Идеален като разядка за бърза закуска или добавка към салати.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар