Начин на приготвяне
Смесете розмарина с черния и червения пипер, добавете сол на вкус и прибавете 2 с.л. олио.
Разбъркайте добре да се смесят подправките, тази смес ще ни служи за намазване на месото.
Разделете врата на две, измийте и подсушете месото и агнешката главичка. Намажете добре парчетата месо, като масажирате със смазката, поставете ги в тава с капак.
Нарежете зеленчука; лука и джоджена на ситно, морковите на 2 или 3 парчета а картофите на едри полумесеци, посолете на вкус и поръсете с щипка черен пипер. Разбъркайте зеленчука и поставете на празните места в тавата около месото.
Налейте 1 к.ч. вода, колкото да не е на сухо, затворете капака на тавата и я поставете в предварително нагрята фурна на 200 градуса. Печете до готовност на месото за около 1 час и половина.