Глазирани пържоли на грил

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
4k
2k
2k
7
30/04/2018
"Всяка уважаваща себе си пържола иска да бъда глазирана, преди да скочи на грила "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 665
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • за соса
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • лук - 1 глава нарязана на ситно
  • ябълков оцет - 100 мл
  • захар - 6 с.л. кафява захар
  • кетчуп - 100 мл
  • ябълков сок - 100 мл
  • мед - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • свински пържоли - 500 г свински врат с кост
  • подправки за пържолите
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките за пържолите и хубаво ги натъркайте от двете страни. Увийте ги в свежо фолио и ги оставете за 2 часа в хладилника.

Направете соса, като разтопите маслото в дълбок съд на котлона на умерена температура.

Добавете нарязания на ситно лук и го запържете до омекване за около 4 мин.

Добавете ябълковия оцет и кафявата захар и разбърквайте до нейното разтопяване.

Добавете кетчупа, ябълковия сок, меда, солта и черния пипер. Намалете температурата и оставете соса да къкри и да се редуцира до сгъстяване около 20-30 мин.

При готовност оставете леко да се охлади и пюрирайте в блендер.

Загрейте грила и намажете с мазнина. Поставете пържолите и печете около 15 - 20 мин от едната страна. Обърнете и печете и от другата страна.

Намажете със соса и обърнете и печете около 5 мин.

Повторете и от другата страна. След изпичане покрийте с фолио и оставете за около 10 мин да починат.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар