Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Люти Чушки Бяла Шипка в Буркани

Люти Чушки Бяла Шипка в Буркани

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Люти Чушки Бяла Шипка в Буркани2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Зимата без люти чушки не се сяда на масата, да знаете"

Необходими Продукти

  • люти чушки - 2 кг бяла Шипка
  • черен пипер - около 1 шепа зърна
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • винен оцет - точно до долния ръб на буркан
  • вода
  • магданоз - 1 китка наситнен
  • целина - от 1 глава наситнени листа
  • чесън - 1/2 глава, разполовени скилиди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват под вода, с ножица ниско се срязва дръжката и с клечка за зъби се набождат на няколко места.

В буркана се изсипва по 1 с.л. захар, 1 с.л. сол, налива се оцет точно до долния белег на буркана, няколко зърна черен пипер, наситнен магданоз и целина листа и по избор 1-2 скилиди чесън . Разбърква се.

Подреждат се чушките в буркана и се налива вода догоре. Завинтва се с капачка и се разтръсква бурканът. Оставят се на хладно, като в продължение на една седмица ежедневно се въртят бурканите наопаки и на лице.

След седмица са напълно готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: