Агнешко с Ориз в Тенджера

30/04/2018
"Оставяте да се задушава на бавен огън и гладно преглъщате, докато стане "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 563
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг с кости
  • ориз - 1 ч.ч. бисерен
  • пресен лук - 2 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • джоджен - 10 бр. листа пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За марината
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме агнешко с подправките за марината и го оставяме да престои за поне 30 мин.

В тенджера поставяме олиото, след като се загрее - и месото, което изпържваме от двете страни.

Наливаме вода, колкото да го покрием самото месо.

Преди да сложим капака, посоляваме.

Варим за 20 -25 мин.

През това време нарязваме лука и го задушаваме в олио.

Измиваме ориз и него прибавяме при лука, като ги посоляваме.

Всичко това изсипваме в тенджерата при месото.

Наливаме 3, 1/2 ч.ч от бульона, в който сме варили агнешкото.

Добавяме и нарязваме пресен джоджен.

Оставяме така ястието на котлона, докато оризът е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар