Домашно кокосово масло

02/05/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене240 мин.
Общо250 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо705
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож правим дупка в кокосовия орех. Изсипваме млякото в съд.

Освобождаваме кокоса от черупката и настъргваме сърцевината на ренде.

Поставяме в съд кокосовото мляко и го затопляме до 40 градуса.

Прибавяме го към стърготините.

Сместа пасираме, като добавяме и топла вода.

С марля прецеждаме излишната течност, поставяме в стъклен буркан и прибираме в хладилника за 3-4 часа.

Когато течността се втвърди, вадим, правим няколко отвора в кокосовото масло, за да може да се отцежда излишната течност в долната част на буркана.

Домашно кокосово масло го държим в хладилника не повече от 4 седмици.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар