Пържени кюфтета в буркани

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1488140215215
02/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 140
  • Преглеждания за месеца2171
  • Преглеждания за седмицата164
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 3 кг (свинска или смес)
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • ронена чубрица - 3 с.л.
  • сол - 3 кибритени кутийки или по 20 - 22 г на кг
  • кимион - 1щипка (по желание)
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бял пипер - щипка на прах
  • брашно - 1 ч.ч за оформяне
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете каймата в голяма купа, нарежете лука на ситно и го прибавете. Към каймата поръсете от всички подправки, яйцата и галетата.

Може да използвате и стар хляб, накиснат във вода и изцеден.

Хубаво омесете каймата, оставете я покрита с фолио в хладилник за една нощ.

На другия ден я омесете отново и оформете на плоски кюфтета, като ги овалвате в брашното.

Изпържете ги и напълнете в конфитюрени бурканчета.

Полейте отгоре на всички бурканчета с прецедено олио, в което са се пържили.

Затворете с капачки и варете за около 20 минути след завиране на водата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар