Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Тортили»Тортили със свинско месо и авокадо

Тортили със свинско месо и авокадо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Тортили със свинско месо и авокадо
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 5
03/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свежа комбинация от свинско и зеленчуци, завити в тортили - перфектното хапване"

Необходими Продукти

  • месо - 500 г свински вратни пържоли
  • пипер - 1 ч.л. червен
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • ябълков сок - 200 мл
  • тортили - 6 бр. малки
  • кашкавал - 100 г настърган
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете червения и черния пипер, кимиона, солта и канелата. Натрийте хубаво пържолите. Загрейте зехтина в тиган на котлона на умерена температура и запържете пържолите за по 3-4 мин. от всяка страна.

Добавете ябълковия сок, намалете температура и захлупете с капак. Задушавайте до омекване на месото около 40 мин.

При готовност извадете месото и го оставете да почине около 10 мин. След това нарежете на тънки дълги парченца.

Междувременно нарежете авокадото и домата на кубчета. Овкусете с лимонов сок и сол.

Изпечете тортилите на тиган, като върху страната, която ще използвате за вътрешност на плънката, поръсете малко кашкавал.

Сипете от месото и салатата с авокадо и домат и прихлупете тортилата наполовина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: